Innovatie in het nieuws, week 18

Door: Richard Puyt Gepubliceerd op 05 mei, 2008 in de rubriek globalisering, HRM, Innovatie in het nieuws

Opleiding

Boek van de week

Een magere oogst deze week. Twee bijdragen die eruit sprongen om te melden in het weekoverzicht. Als eerste de column van René Tissen over de bevordering van patenten en octrooien, zodat we weer eens geld gaan verdienen in onze kenniseconomie. Ten tweede een bezorgde arbeidsmarkteconoom, die heeft onderzocht dat Nederland het grootste aanbod deeltijdwerkers en studenten heeft van de OESO landen. Deze worden slecht betaald en dat is schadelijk voor de concurrentiepositie van Nederland. 

2 mei 2008: Lage loon leidt tot minder innovatie

Arbeidsmarkt econoom Wiemer Salverda maakt zich zorgen om de enorme toename van laagbetaalde arbeid in Nederland. Als belangrijkste oorzaken noemt hij het enorme aanbod aan studenten en deeltijdwerkers. Werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt gaan in reële termen steeds minder verdienen en worden slecht beschermd . Maar aan de onderkant gaat ook heel veel kennis verloren. Op den duur kan dat volgens Salverda de concurrentiepositie van Nederland aantasten.

Bron: Trouw

30 april 2008: Stimuleer patenten en octrooien

We doen te moeilijk over innovatie. Ook het Innovatieplatform komt er niet uit op de vraag hoe we innovatie ten gelde kunnen maken. Simpel, zegt Prof. dr. René Tissen van de Business Universiteit Nijenrode. Gewoon bevordering van patenten en octrooien. De enige manier waarop we kunnen verdienen aan innovatie in onze kenniseconomie.

Bron: Scienceguide

Tags: , , ,

Uw reactie op deze bijdrage

  • Alle reacties die zich houden aan onze Code of conduct worden opgenomen.
  • Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Over InnovatiefOrganiseren.nl

Deze site blogt over innovatief organiseren, slimmer werken en sociale innovatie.

De Innovatief Organiseren Linkedin group

Volg Innovatief Organiseren op Twitter

Redactie