Booming Brazil

Een groep ondernemende studenten in de laatste fase van hun studie slaat de handen ineen om de wereld te veroveren! Een unieke kans om hun horizon te verbreden en een unieke kans voor bedrijven om kwalitatief hoogstaand internationaal onderzoek te laten doen. Na India, China, Vietnam is de bestemming in april 2008: booming Brazil.

23 getalenteerde studenten Economie en Bedrijfswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam vormen samen het Amsterdam Research Project. Jaarlijks reist dit af naar een land in economische ontwikkeling om ter plaatse vijf weken lang onderzoek te doen naar mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Eerder bezocht het project de opkomende markten India, China en Vietnam waar onderzoek werd gedaan voor midden en klein bedrijf maar ook voor KPMG, Shell en ABN Amro. Dit jaar gaat er voet op Zuid-Amerikaanse bodem gezet worden. Niet alleen is het marktpotentieel van Brazilië enorm; de diversiteit aan ontwikkelde sectoren is gigantisch. Bovendien is Nederland een van haar belangrijkste handelspartners. Al met al biedt Brazilië het Nederlandse bedrijfsleven een breed scala aan mogelijkheden en het Amsterdam Research Project pluist deze uit voor uiteenlopende opdrachtgevers. Voor studenten een schat aan internationale en praktische ervaring en voor bedrijven tegen een goede prijs op maat gemaakt oriëntatie op mogelijkheden in dat land. De hoge eisen die het project stelt aan haar studenten en de begeleiding door academische staf garanderen de hoge kwaliteitsstandaard.

Iedereen die denkt dat dit een studentikoze snoepreis vol caipirinha’s en strand is heeft het mis, want tijdens de vijf weekse reis moet alles eruit gesleept worden wat erin zit. Hoewel er in weekenden ook tijd zal zijn om te genieten van het land en gezelligheid met de groep. De studenten zijn het hele project geheel zelf verantwoordelijk voor de organisatie en het slagen van het project; van acquisitie van opdrachtgevers om de begroting sluitend te krijgen tot het regelen van teambuildingsactiviteiten en trainingen, van het regelen van accommodaties in Brazilië tot de organisatie van het seminar na afloop van de reis waarop de onderzoeksresultaten gepresenteerd kunnen worden. Daarnaast nog een studie afronden en werken om een ticket naar Sao Paulo te kunnen betalen is niet altijd makkelijk, maar het hele avontuur om met een groep iets te bereiken en een ander land ontdekken is het dubbel en dwars waard. Eindelijk kan wat op de universiteit geleerd is in de praktijk gebracht worden en echte deals worden gesloten!

Interesse in op maat gemaakt onderzoek voor uw bedrijf in Brazilië? Neem dan contact op met het Amsterdam Research Project 2008
http://www.amsterdamresearchproject.com/
info@amsterdamresearchproject.com

1 thought on “Booming Brazil”

Edwin Bosch 12 jaar ago

Beste researchproject.com,

Kunnen jullie ook helpen bij het exporteren van een volkswagen naar nederland.

Mvg,

Edwin Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *