‘Job sharing’: omarm de behoefte op de arbeidsmarkt en doe er je voordeel mee

JobShare_logoMet de aantrekkende economie speelt personeelsbeleid en -ontwikkeling voor bedrijven opnieuw een grote rol. Om de juiste medewerkers aan te trekken, is het belangrijk voor hun een aantrekkelijke werkgever te zijn. Daarvoor is het essentieel om in te spelen op de behoeften van de arbeidsmarkt. In toenemende mate is er behoefte aan een flexibele aanpak en deeltijd mogelijkheden voor een betere balans tussen werk en privé. Hoe ga je daar als werkgever mee om? ‘Job sharing’ biedt hiertoe interessante mogelijkheden.

Job Sharing

Job sharing is de methode waarbij twee mensen samen één fulltime functie bekleden. Dit kan op verschillende manieren ingezet worden en een substantiële bijdrage leveren aan het behouden, terughalen en aantrekken van specifieke doelgroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de behoefte aan meer vrouwelijk talent op leidinggevende posities.

Daarnaast heeft het invullen van een functie in de vorm van job sharing nog andere voordelen, waaronder:

• Hoge bezetting, continuïteit en flexibiliteit;
• Geen volledige afwezigheid tijdens verlof, vakantie, etc.;
• Beschikking over kennis, competenties en ervaring van 2 individuen;
• Jobsharers ervaren minder stress. Dit resulteert in een lager ziekteverzuim;
• Hoge mate van loyaliteit naar de organisatie.

Dus wilt u talent aantrekken en de pareltjes binnenhouden? Wilt u tijdens reorganisaties de kennis en ervaring van uw huidige medewerkers graag behouden? Het kan met job sharing!

Karin Zijlstra werkt voor JobShare B.V. aan het ontwikkelen, invullen en succesvol uitvoeren van job sharing mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *