Land in zicht!

Op 4 februari kreeg premier Balkenende, als voorzitter van het Innovatieplatform, drie plannen aangedragen voor innovatie. Voor de Nederlandse kust moet een eiland verrijzen waar duurzame energie kan worden opgewekt. In de Noordzee kan met een zogeheten ,,zandmotor” op natuurlijke wijze land gewonnen worden uit zand en zee. Zo ontstaat een landtong, waarop vervolgens woningen kunnen worden gebouwd. En bij de Afsluitdijk wordt een strekdam gepland om energie op te wekken. De premier steunde deze plannen.

Nederland, vindt de premier, moet haast maken met grootse waterbouwkundige projecten die bescherming bieden tegen een stijgende zeespiegel én duurzame energie opwekken.

Eindelijk worden vooruitstrevende plannen gesteund door het kabinet. Ik ben de tel kwijt geraakt hoevaak deze plannen al de media hebben gehaald, inclusief vliegveld. Het lijkt op een beetje laat wakker worden, maar beter laat dan nooit. De economie kan een dergelijke injectie goed gebruiken en zoiets zet Nederland weer letterlijk en figuurlijk anders op de kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *