De apotheek Pillen en Praten wordt adviseur

Gisteren stond er weer een mooi bericht op de de voorpagina van het Financieele Dagblad. Zorgverzekeraar CZ heeft een overeenkomst gesloten met apotheek Pillen en Praten van de Haagse apotheker Sonja Keizers. CZ gaat betalen voor het voeren van adviesgesprekken over medicijngebruik. De achterliggende gedachte is waarschijnlijk dat de patient beter wordt geinformeerd, onnodige medicijnen of grote hoeveelheden minder worden voorgeschreven en dat een apotheker meer wordt gestimuleerd op kwaliteit van zorg. De apotheek Pillen en Praten is hiermee trendsetter in Nederland.

Voor elk gesprek krijgt de apotheker een vaste vergoeding van € 150,-. In ruil hiervoor gaat de vaste vergoeding voor receptregels van € 6.10 naar € 4,10. De apotheker gaat werk maken van de rol van adviseur. Sonja Keizers formuleert haar bedrijfsfilosofie als volgt: Het is mijn ambitie om met Pillen en Praten een nieuw soort apotheek te realiseren: een apotheek waar mensen geholpen worden op een manier die ze verdienen en die een positieve bijdrage kan betekenen voor hun gezondheid. Het is een innovatieve manier van organiseren. Minister Ab Klink moet binnenkort namelijk een alternatief gaan presenteren voor het kortingen en bonussen systeem.

1 thought on “De apotheek Pillen en Praten wordt adviseur”

Hans Weijmer 12 jaar ago

Investeren in communicatie is goed nieuws! Onderzoek onder 500 patienten van de tandarts gaf als frappante uitkomst dat de groep die bij een placebo injectie te horen kreeg dat dit de pijn zou verdoven, minder pijnklachten had dan de groep die de echte injectie kreeg zonder geruststellende mededeling. Verder kijken dan alleen medische techniek opent nieuwe wegen voor verbetering.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *