Dirk Scheringa in South Park (filmpje)

Gisteren zag ik op TV een familie die de hypotheek had laten oversluiten van ABN AMRO naar DSB. Hoe de getallen precies lagen weet ik niet meer, maar het kwam er op neer dat zij uiteindelijk naar huis gingen met een 40% hogere hypotheek en 100% hogere maandlasten. Je moet dergelijke getallen volgens mij wel heel krom presenteren voordat je hier voor tekent. De grote barbatruc van Dirk Scheringa cs in optima forma. Het gezin zit momenteel in zak en as en kan nauwelijks meer de dagelijkse boodschappen betalen. Rien ne va plus, het geld is niet meer van u!

Gelukkig zijn er creatieve geesten actief die er voor zorgen dat we toch nog een beetje kunnen lachen om dit polderleed. In dit filmpje op YouTube figureert Dirk Scheringa, de man die binnen een paar weken van working class hero naar boef en vervolgens weer naar working class hero transformeerde in South Park. Erg grappig. Trouwens, over een paar weken zien we Dirk overigens weer gewoon als boef.

3 thoughts on “Dirk Scheringa in South Park (filmpje)”

Dirk 12 jaar ago

Ja, die ‘reportage’ heb ik ook gezien, dat was weer Publieke Omroep journalistiek van een tranentrekkend niveau. Goh, wat zielig zijn die mensen, vooral veel beelden van de vader die z’n baby in de wieg legt.. tranentrekkerij. En maar afgeven op de banken. Maar wat was de reden dat die mensen hun de hypotheek op hun rijtjeshuis met ruim een ton  extra lieten oversluiten? Omdat ze allebei een auto nodig hadden om naar hun werk te kunnen (productiemedewerkers). Sorry hoor, maar voor een ton kun je wel 2 hele dikke auto’s kopen, Waarom zouden 2 eenvoudige tweedehandsjes niet voldoen, dan waren ze voor ca EU 10.000 klaar geweest. Blinde inhaligheid, dat is waar het hier feitelijk om gaat. Maar daar wordt niet over doorgevraagd door de journalist, nee, de politiek moet hier maar een oplossing voor bedenken.
Gewoon hele domme mensen, daar is geen politieke oplossing voor. Nouja, die is er wel, maar dat wordt dan weer niet geaccepteerd omdat iedereen gelijke kansen zou moeten hebben en we de zwakkeren (‘zwakzinnigen’) in de samenleving beschermen moeten..

Christian ter Maat – Carevolution 12 jaar ago

Ik zag hetzelfde gisteravond, bij Netwerk (dacht ik?), waarom laten die journalisten, de auto’s niet even in beeld zien en maken met het slachtoffer de rekensom naar E100.000 toe.  Ik vermoed dat er dan ook nog een flatscreen, computer etc. na voren komen. Als mensen een hypotheek laten oversluiten, dan vragen ze gemiddeld 3 offertes aan en de offerte met deze meeste cash (hier een ton), wordt gekozen. Daarna de krokodillentranen, die we iedere avond op TV zien. Welke journalist durft het aan om gedupeerden te gaan bezoeken en uit te zoeken hoe is gekomen dat gewone mensen tienduizenden euro’s cash van DSB gaan spenden, terwijl de andere offertes daartoe geen ruimte gaven. En waaraan al dat geld is uitgegeven. Tijdens dat gratis shoppen, moeten ze op zijn minst gedacht hebben, there is no free lunch; but let’s enjoy it while we still can! Moeten wij deze mensen helpen. Wellicht, door ze onder curatele te zetten of  ontoerekenvatbaar te verklaren.

Bas 12 jaar ago

Geweldig filmpje!

Uiteraard zijn de mensen uit het televisieprogramma te “dom” om hun financiele situatie zelf goed te regelen, daarvoor gingen ze dan ook naar de bank; advies inwinnen bij de expert – dachten ze. Als je ziek bent ga je naar de dokter, als je een financieel vraagstuk hebt ga je naar de bank. Tot voor kort althans. Dat kun je die mensen toch moelijk kwalijk nemen.

Ik ben ook geen financieel expert, naar wie moet ik toe met mijn financiele zaken, zonder te eindigen als Stan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *