Eten bij Michel: terug naar de basis

Het was afgelopen week landelijk nieuws. Restaurant In De'n Dillegaard in Nuth heeft zijn Michelinster ingeleverd. Dat is nog eens origineel, hoewel. In het België en Frankrijk is dit al eens eerder gedaan. Michelin Benelux reageerde dan ook niet erg enthousiast. Ze beschouwen het als  een publiciteitsstunt. Aan de andere kant, Chefkok Michèl werd gek van de Michelin ster. De hoge kwaliteitsverwachtingen en de kritische klanten die door al hun kookclubjes steeds meer kennis hebben en steeds strenger zijn. Hij vond het niet meer leuk en besloot de Michelinster terug te sturen. In deze tijd van vraaguitval boren het ondernemersechtpaar Kagenaar  een nieuwe klantenkring aan door het restaurant laagdrempelig te maken en het assortiment aan te passen. Door de goedkopere producten kunnen de prijzen aanzienlijk zakken. De aandacht die ze krijgen vanuit de media is fijn om het nieuwe restaurant onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het ook beter voor de moraal in de keuken. Terug naar de basis. Een Michelinster die wordt afgenomen voelt toch als een brevet van onvermogen. Door zelf de Michelinster terug te sturen krijgen ze zelf weer de regie in handen en kunnen ze weer lekker ondernemen.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>