Managen in je pyjama

ROTTERDAM – Bijna de helft (44 procent) van de hogere managers werkt thuis geregeld in pyjama en wil om die reden dan ook liever niet deelnemen aan videoconferenties. Slechts 9 procent van de junior managers geeft aan dit te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van Avaya, een leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt.

Verder doen topmannen, met 17 procent, vaker een dutje tijdens een conference call dan de gemiddelde werknemer, van wie slechts 5 procent een uiltje knapt. Er werden 2200 managers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië ondervraagd.

Ruim de helft van de ondervraagden heeft al eens een conference call bijgewoond met enkel een badjas, of nog minder aan.

Het hoger management blijkt verder een meer ontspannen werkstijl aan te nemen en gebruikers van smartphones, uitgebreide telefoons met meerdere functies, reageren sneller en communiceren vaker dan gebruikers van een traditionele mobiele telefoon. Bij gebruikers van de slimme telefoons is de kans dat ze hun telefoon opnemen op het toilet twee keer zo groot vergeleken met gebruikers van een gewone mobiele telefoon.

63 Procent van de gebruikers van zo’n smartphone geeft bovendien toe tijdens vergaderingen onder tafel te e-mailen. Deze groep checkt ook twee keer zo vaak e-mail en sms tijdens privé-aangelegenheden, zoals bruiloften en begrafenissen, als wie geen smartphone heeft.

Bron: www.ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *