Het Duurzame Werken betaalt zichzelf terug

Het Nieuwe Werken is prima te combineren met een duurzame ambitie. Bij een goed doordachte aanpak betaalt de investering zich in alle gevallen terug. Dat concludeert adviesbureau Berenschot op basis van de door hen georganiseerde High Level Group bijeenkomst voor programmamanagers Het Nieuwe Werken op 30 september.

De interactieve bijeenkomst werd bijgewoond door ruim vijftig programma- en projectmanagers Het Nieuwe Werken van meer dan twintig grote Nederlandse werkgevers. De meeting stond in het teken van duurzame kantorenbouw en kantoorinrichting. Naast de presentatie van een aantal praktijkcases was er volop ruimte voor de deelnemers om met elkaar in discussie te gaan.

Duurzaamheid combineren met een moderne manier van werken is een logische keuze, die positieve effecten heeft op people, planet én profit. Door het aantal vierkante meters kantoorruimte terug te dringen en werknemers meer keuze te geven in waar en wanneer zij werken zijn veel kosten te besparen. Ook het energieverbruik en de CO2 uitstoot neemt drastisch af. Bovendien leidt een nieuwe en vrijere manier van werken tot tevredener en productievere werknemers. Dit is een echte win-win-win oplossing.

Huisvestingsadviseur Michel de Haan van Procore was één van de sprekers tijdens de drukbezochte bijeenkomst. Hij benadrukte dat bedrijven die met duurzaamheid en Het Nieuwe Werken aan de slag gaan wel goed moeten bedenken welke stijl van kantoorinrichting bij hen past. Zowel in look & feel als in functionaliteit moet het gebouw uitstralen waar de organisatie voor staat. Zorg dat uw medewerkers én uw klanten zich in het gebouw herkennen.

In de brainstormsessies die volgden op de presentaties benadrukten de deelnemers aan de bijeenkomst dat Het Nieuwe Werken staat of valt met een stevige betrokkenheid van het topmanagement. Over de aanpak die vervolgens gevolgd moet worden verschillen de meningen. De ene organisatie kiest voor de organische weg, terwijl anderen geloven in een strak geredigeerde aanpak vanuit één centraal concept. Ook hier is het weer belangrijk om een werkwijze te kiezen die bij de organisatie en de mensen past. Er is niet één juiste manier.

Begin 2012 zal Berenschot een High Level Group organiseren waarin de veranderstrategie centraal staat. Op 2 december 2011 is er nog een High Level Group gepland met twee andere hot topics als thema: cloud computing en bring-your-own-device (BOYD) binnen Het Nieuwe Werken.

1 thought on “Het Duurzame Werken betaalt zichzelf terug”

Trends voor 2012 volgens 10 trendwatchers – Innovatief Organiseren 11 jaar ago

[…] gaan de overeenkomst ontdekken tussen energie producerende huizen, Het Nieuwe Werken, Crowdfunding en 3D Printing. Elke van deze ontwikkeling past namelijk in wat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *