Plastic Whale organiseert Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen

Ingezonden mededeling

Op zondag 4 september organiseert Stichting Plastic Whale een unieke manifestatie in Amsterdam: Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen, een vloot van ongeveer 20 boten met passagiers die plastic uit de Amsterdamse grachten vissen. Plastic Whale nodigt iedereen uit om aan de manifestatie deel te nemen. Het burgerinitiatief heeft als doel mensen bewust te maken van het groeiende probleem van de plastic soep; plastic afval dat in toenemende mate ’s werelds wateren vervuilt. Met Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen wil Plastic Whale duidelijk maken dat het probleem zich ook in Nederlandse wateren voordoet, zoals in de Amsterdamse grachten.

Voor de manifestatie zijn zowel deelnemers als sponsoren nodig. Initiatiefnemer Marius Smit: “We starten ‘from scratch’ met een paar boten. Via de blog www.plasticwhale.org en social media nodigen wij iedereen uit, met of zonder boot. Want de manifestatie wordt letterlijk groot gemaakt door de mensen en organisaties die eraan deelnemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Met de manifestatie willen we natuurlijk een punt maken, maar het moet voor de deelnemers vooral een mooie en gezellige dag op de Amsterdamse grachten worden.” Informatie over deelname en/of sponsoring is te vinden op www.plasticwhale.org.

Over Plastic Whale

Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen is onderdeel van een grote uitdaging waar inmiddels veel mensen en bedrijven bij betrokken zijn; het bouwen van een boot van plastic afval. Begin januari startte Marius Smit met niets anders dan de weblog www.plasticwhale.org en zijn eigen netwerk. “Via mijn blog en social media riep ik iedereen op om te helpen met het bouwen van de boot. Ik heb namelijk nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Ik werd direct overspoeld met reacties uit zeer diverse hoek.” Het ‘team’ van Plastic Whale bestaat inmiddels uit tientallen mensen die vanuit eigen motivatie en expertise aan het project bijdragen. Mocht je zelf willen bijdragen aan het project, of ken je iemand die van dienst kan zijn, dan horen we het graag.

1 thought on “Plastic Whale organiseert Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen”

Plastic Whale » Van De Telegraaf tot aan Christennieuws 12 jaar ago

[…] AT5 RTV-NH De Pers De Betere Wereld Christennieuws Reformatorisch Dagblad Godevaert Bootblog Innovatief Organiseren Wat Mannen Boeit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *