Innovatie in het nieuws, week 24

In de nieuwe industriebrief van het Ministerie van EZ wordt de komende jaren zo’n 200 miljoen Euro uitgetrokken om de ontwikkeling van de industrie te stimuleren. Innovatie kredieten worden beschikbaar gesteld en er komen fiscale maatregelen voor speur- en ontwikkelings werk (WBSO). Om het gebrek aan ‘geschikt personeel’ te ondervangen worden er dit jaar experimenten met bedrijfsscholen wordt werken en leren fiscaal aantrekkelijk gemaakt. Verder werd afgelopen week voor de vierde keer de Lifehacking Academy georganiseerd in Groningen. Er werd een boek gepresent-eerd genaamd ‘100 lifehacking tips voor prettig en efficiënt werken’. Ten slotte verscheen natuurlijk deze week het rapport van de commisie Bakker, waar naast een breed palet van maatregelen ook de oorspronkelijk vraag van het kabinet beantwoord. Het ontslagrecht moet worden versoepeld, maar hoe precies?

19 juni: Meer subsidie voor innovatie industrie
Om de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven te verbeteren kondigt het ministerie van Economische Zaken een ‘groei versnel programma’ aan. Daarnaast is er weer aandacht voor de paarse krokodil. De regeldruk bij kleine bedrijven wordt aangepakt. Daarbij staan duurzaamheid en het milieu hoog op de agenda.

Bron: NRC

17 juni: Lifehacking Academy, 4e Editie
De community van weblog lifehacking.nl heeft voor de 4e keer een Academy georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd ook een boek gepresenteerd (in print). Via het weblog is het gratis te downloaden. De lifehacking community vinden we zelf erg interessant en we volgen ze met veel belangstelling.

Bron: Blik op het nieuws

16 juni: Rapport van de commissie Bakker wordt gepresenteerd
Het rapport waar de hele polder naar heeft uitgekeken is afgelopen week verschenen. De invalshoek is orgineel. We moeten mensen snel aan het werk krijgen en iedereen mobiliseren, omdat we op een structureel tekort aan personeel afstevenen. Vanaf 2010 gaat de arbeidsmarkt krimpen. Ondertussen wordt er verdeeld gereageerd op het rapport. Echte oplossingen voor versoepeling van het ontslag recht worden nog niet gegegeven en er is veel gemor over de verlenging van de AOW leeftijd naar 67 jaar (naast aanpassingen in de WW en pensioenrechten). Het hele rapport is hier te downloaden.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *