Ontvrienden

talk to the hand - business womanOntvrienden is verkozen tot het woord van 2009. Woorden als hypotheekleed, vuvuzela, zeilmeisje en mexicaanse griep (twee woorden) kunnen in populariteit blijkbaar niet op tegen ontvrienden.

Persoonlijk had ik nog nooit van ontvrienden gehoord. Ontvrienden betekent zoveel als het opschonen van je relatienetwerk op sites als Facebook, Twitter, Hyves, Plaxo of LinkedIn. Na een ongebreidelde groei van de sociale media wordt het blijkbaar een trend om terug te gaan naar de kern.

Laat je door dit bericht niet onthouden van aanmelding voor onze nieuwsbrief of LinkedIn groep! Wij beloven dat we je niet ontvrienden (als je je gedraagt tenminste) 😉

6 thoughts on “Ontvrienden”

alibaba 11 jaar ago

Wat een genoegen om te zien dat het genootschap ‘Onze Taal’ (twitteren) en de redactie van dé Van Dale allebei zo’n schertsverkiezing organiseren. ‘Unfriend’ was al in de VS verkozen, maar in NL wordt ‘ontvrienden’ nauwelijks gebruikt, maar wat moet je dan verzinnen als hoeder der Nederlandse woordenschat.

Jim Bob Bom 11 jaar ago

Ik denk toch dat dit een heel normaal verschijnsel gaat worden in de nabije toekomst. Mensen hebben gewoonweg geen tijd meer om al hun sociale contacten in tact te houden met als gevolg dat het gehele gemiddelde sociale leven qua peil omlaag gaat. Ouderwets even bij een vriend langsgaan zal mettertijd uitsterven. 

Remko 11 jaar ago

En voor diegene die op Hyves niet tegen het stiekeme onvrienden kunnen is er zelfs al een oplossing http://www.pimpmypro.nl/tools/verbrokenvriendschap/ let vooral op de statistieken, aantal leden vs. verbroken vriendschapen (de ontvrienden 😉 )

ingrid 11 jaar ago

Het begrip ontvrienden past mooi in het tijdbeeld. Groter is niet meer per definitie beter, goede zaak.  Ontvrienden als woord voor 2009? Ik had er ook nog niet van gehoord. Misschien een voorbode voor wat ons in 2010 te wachten staat. Krijgen we dan eindelijk weer eens tijd om gewoon bij iemand langs te gaan?

Yvonne 11 jaar ago

Ik vind het een goed woord voor het opschonen van de mensen die zich zonder reden je “vrienden” noemen. Niet alleen vrienden zijn als het je geweldig goed gaat maar juist ook hun vriendschap tonen als het niet zo goed met je gaat. Mensen lopen te veel weg voor ziekte en ander leed. Als je dan je gezicht blijft laten zien en je stem laat horen of er gewoon bent, ben je het predicaat “vriend” wat mij betreft waard! De rest zijn prima als kennis en komen en gaan. Vrienden blijven!

Ton 11 jaar ago

Wat een armoedig idee dat je geen tijd hebt om eens bij een vriend langs te gaan. Ik moet er niet aan denken, dat online de enige weg zal zijn voor contacten. Ontvangt de horeca alleen zakenlui? Bekenden, vrienden en klanten volgen via internet is prima, echte relaties onderhouden en het – zakelijk – elkaar iets gunnen, dat gebeurt toch pas als je elkaar in levende lijve (face to face) kent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *