Gastauteurs gezocht !!

InnovatiefOrganiseren.nl is op zoek naar schrijvers, journalisten en gastauteurs die dit blog nóg sprankelender kunnen maken. In dit artikel lees je hoe je mee kunt doen.

Dit blog bestaat al meer dan vijf jaar. Sinds de start in het najaar van 2006 is de site verrijkt met 562 artikelen en meer dan 1400 reacties van lezers. Inmiddels is de vaste redactie versterkt met Eric Alkemade. Edwin Lambregts blijft als hoofdredacteur gewoon op zijn post. Vaste ‘partner in crime’ Richard Puyt heeft een stapje terug moeten doen vanwege drukke werkzaamheden in het onderwijs.

Naast de bijdragen van Eric en Edwin kan dit blog niet bestaan zonder een actieve community van lezers en schrijvers. Wij roepen daarom iedereen op om de laptop, tablet of smartphone op te pakken en interessante stukjes te schrijven.

Meewerken aan een blog is leuk om te doen, je scherpt je eigen geest en doet er nieuwe contacten mee op.  En het mooiste is: het is de meest laagdrempelige manier om je ideeën te publiceren!

Het indienen van artikelen gaat heel eenvoudig. In de menubalk van deze site zit vind je een knop “uw column” die toegang geeft tot een pagina waarmee je je column via een online formulier kunt indienen. Daarnaast kun je een e-mail sturen naar edwin_lambregts[at]yahoo.com.

De inzendingen moeten wel aan een aantal basiseisen voldoen:

  1. InnovatiefOrganiseren.nl gaat over (1) het organiseren van innovatie, en/of  (2) het innoveren van organisaties. Het liefste nog over de combinatie van die twee. Het onderwerp van het artikel moet passen bij de signatuur van de website al zullen wij deze regel wel ruimhartig interpreteren.
  2. Alle artikelen moeten kwalitatief van voldoende niveau zijn, zowel qua inhoud als qua schrijfstijl.  Artikelen zijn idealiter een halve tot een hele pagina A4 en zijn goed gestructureerd. De zinsbouw is kort en to-the-point. Links naar interessante achtergrondinformatie en naar andere artikelen op de site worden gewaardeerd.
  3. Wij accepteren geen ‘infomercial’ -achtige bijdragen, maar hebben het liefst goed onderbouwde artikelen met een stevige eigen mening die inspelen op de actualiteit. Een ‘afzender’ met verwijzing naar de website of de contactgegevens van de auteur is uiteraard toegestaan.
  4. Persberichten, boekrecensies e.d. kunnen ook geplaatst worden, mits ze aan bovenstaande eisen voldoen.

De redactie van InnovatiefOrganisaren.nl beslist over de plaatsing van artikelen en behoudt zich het recht voor om artikelen in te korten of aan te passen indien zij dat nodig acht.

Wij wensen je veel schrijfplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *