BNI: Ontbijten in het donker

Gistermorgen moest ik vroeg uit de veren om aan te kunnen schuiven bij het Business Network International. Een wereldwijd netwerk van ondernemers die elkaar wekelijks ontmoeten binnen hun eigen regio of woonplaats. Ik verving een collega bij de chapter Amersfoort (Topaas). Elke donderdagochtend van 07.00 – 08.30 uur ontbijten zo’n 35 tot 40 ondernemers met elkaar. Vaste prik. In het donker komt iedereen aangereden (op de fiets of met de auto) en men verzamelt in het stadscafe de Observant. Het doel is natuurlijk netwerken, elkaar leads toespelen (warm aanbevelen bij klanten) en jezelf profileren door in een 1 minuut presentatie jezelf voor te stellen aan de groep. Het is een hecht gezelschap. Van de mensen die ik heb gesproken heb ik alleen maar positieve verhalen gehoord. Het werkt echt.
Givers gain
De kracht van de formule zit in de ‘givers gain’. Je komt om te brengen en daardoor kun je ook halen (en niet andersom).Van elke beroepsgroep kan er 1 lid zijn van het chapter (anders krijg je onderlinge concurrentie). Het ontbijt wordt strak geleid (met een stopwatch) door de voorzitter en de secretaris. Als je over je spreektijd dreigt heen gaat worden gele en soms rode kaarten getrokken. Om stipt 08.30 uur is het afgelopen en gaat iedereen aan het werk.

Morgenstond heeft goud in de mond
De ontvangst is vanaf 06.30 uur. Mensen komen binnen en drinken alvast een eerste bakje koffie met elkaar. De leden hebben een eigen badge. Zo zijn de nieuwelingen ook goed te onderscheiden… Af en toe worden er gasten uitgenodigd om ook eens aan te schuiven. In dit geval waren er in verband met de voorjaarsvakantie veel vervangers. Een groot aantal leden was aan het wintersporten. De nieuwelingen worden opgevangen en kunnen alvast zich registreren en hun visitekaartjes achterlaten.

Aanvang van het ontbijt
Stipt 07.00 uur wordt er gebeld dat we gaan beginnen. Iedereen pakt een ontbijtje en zoekt een plek. Je hebt geen idee naast wie je komt te zitten. De voorzitter opent de bijeenkomst en heet de gasten welkom. Dan gaat de microfoon rond en mag iedereen in 1 minuut zichzelf even presenteren. Mooie oefening op de vroege ochtend in de elevator pitch.

Presentaties
Twee ondernemers krijgen beiden 7 minuten om een presentatie te geven over hun bedrijf. Deze keer waren er presentaties van ISUS (mode) en Bun Crea (bloemen kunst). Leuke ondernemers met humor.

Aanbevelingen
De laatste 15 minuten gaat de microfoon weer rond om elkaar leads en aanbevelingen toe te spelen. Degenen die de meeste warme aanbevelingen meebrengt (=givers gain) krijgt een deurprijs. Een presentje van de 2 ondernemers die een presentatie hebben gegeven. Om 08.30 uur wordt de vergadering geschorst.

Meer informatie is hier te vinden.

2 thoughts on “BNI: Ontbijten in het donker”

John Boersma 9 jaar ago

Als ik dit zo lees moet ik bijna overgeven.
Is dit een secte? 
Je moet wel erg weinig zelfvertrouwen hebben als je hier lid van wil worden. Er zal aan het hoofd wel een of andere Goeroe staan die lekker zijn zakken staat te vullen. Is dit een variant op het pyramide-spel. Vermeldt er ook eens bij wat deze ongein allemaal kost.

Martijn 8 jaar ago

Ik heb geen enkel vertrouwen in BNI. De inschrijfgelden worden niet vermeld op hun website en er wordt weinig verteld over de organisatie structuur. Verder ligt de nadruk op het inschrijven van nieuwe leden. De leden moeten direct hun inschrijfgeld afrekenen.

Alles wijst in de richting van een pyramide organisatie.

Advies :

Trap er niet in.

Zoek colega’s bij de normale business clubs.

Goedkoper en je hoeft er niet je bed vroeg voor uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *