Lead market initiative to unlock innovative markets

Enkele uren geleden verscheen op de website van de Europese Commissie het bericht dat men belemmeringen op het gebied van wet- en regelgeving voor bedrijven die innovatieve producten en diensten leveren gaat opheffen. In de eerste slag worden de weg vrij gemaakt voor de volgende 6 belangrijke bedrijfstakken; eHealth, beschermende textielen, duurzaam bouwen, “bio-based products”, recycling en duurzame energie. De bedrijfstakken met hoge economische waarde en een grote maatschappelijke waarde vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van  120 miljard Euro en totaal 1.9 miljoen banen. Dit moet in 2020 worden ontwikkeld tot een omzet van 300 miljard Euro en 3 miljoen banen.

Het ‘lead market initiative’ (LMI) moet er voor zorgen dat deze bedrijfstakken zich gaan ontwikkelen door de wetgeving te verbeteren, meer de inkooppraktijk van de overheid hier op af te stemmen en de ontwikkeling van brede toepasbare standaarden (interoperabiliteit).  De Europese Commissie spreekt de verwachting uit dat dit snel zal leiden tot het verbeteren van de wereldwijde concurrentiepositie van het Europese Bedrijfsleven en dat de welvaart van de Europese consument op korte termijn zal verbeteren.

1 thought on “Lead market initiative to unlock innovative markets”

Lead market initiative to unlock innovative markets | innovatielog.nl 12 jaar ago

[…] Enkele uren geleden verscheen op de website van de Europese Commissie het bericht dat men belemmeringen op het gebied van wet- en regelgeving voor bedrijven die innovatieve producten en diensten leveren gaat opheffen. In de eerste slag worden de weg vrij gemaakt voor de volgende 6 belangrijke bedrijfstakken; eHealth, beschermende textielen, duurzaam bouwen, “bio-based products”, recycling en duurzame energie. De bedrijfstakken met hoge economische waarde en een grote maatschappelijke waarde vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van  120 miljard Euro en totaal 1.9 miljoen banen. Dit moet in 2020 worden ontwikkeld tot een omzet van 300 miljard Euro en 3 miljoen banen. (more…) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *