Innovation lecture 2008 over de community of talents

Woensdag 19 november 2008 wordt voor de 7e keer de Innovation Lecture van het ministerie van Economische Zaken gehouden. Het thema is Community of Talents. Gastspreker is Charles Leadbeater, voormalig adviseur van de regering-Blair.Leadbeater adviseert wereldwijd bedrijven, steden en regeringen op het gebied van innovatie. In zijn meest recente boek – We think: the power of mass creativity – beschrijft hij internet als middel om gezamenlijk op grote schaal tot innovatie te komen. Het principe van massaparticipatie en massa-innovatie paste hij zelf toe: het boek is tot stand gekomen met input van lezers via internet.

Na de speech van Leadbeater vindt er een discussie met de zaal plaats. Ongeveer 200 mensen uit de top van het bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen, intermediaire organisaties en brancheverenigingen zullen aanwezig zijn. De middag wordt afgesloten door EZ-minister Van der Hoeven.

Bron: Management en consulting


De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Met de Innovation Lecture wil het ministerie het belang van innovatie voor ondernemen benadrukken en een impuls geven aan de maatschappelijke discussie rond dit thema. De lezing wordt bijgewoond door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek.

De Innovation Lecture 2008 vindt plaats op 19 november, in de Ridderzaal in Den Haag. Het thema is dit jaar ‘Community of Talents’. Gastspreker is Charles Leadbeater, auteur, ideeëngenerator en voormalig adviseur van de regering-Blair.

In het filmpje hieronder introduceert Charles Leadbeater zichzelf en het thema van de Innovation Lecture 2008.

Bron: Ministerie van EZ

1 thought on “Innovation lecture 2008 over de community of talents”

Nework bijeenkomst over gedrag in netwerken | Innovatief Organiseren 11 jaar ago

[…] YNNO en Berenschot. Twee concurrenten die samen een netwerk starten, dat is best bijzonder. De community richt zich op vernieuwing van de manier waarop wij werken. Ofwel: welke impact heeft de zich in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *