Open het dichtstbijzijnde boek op pagina 123…

Van bloglega Coert Visser ontving ik zojuist het verzoek om mee te doen aan een nieuw spel voor bloggers (Blogosphere). Het idee komt van de site van David Maister en de opdracht ziet er als volgt uit:

“Well, there is a new meme zipping around the Net: open the nearest book to page 123, go down to the 5th sentence and type up the 3 following sentences. Then, pass the message along to other people you want to invite to contribute to the game.”

Mijn uitleg van dit idee is om elkaar iets beter leert kennen binnen de eigen community. Vandaar dat ik wel wil meedoen. De boeken die je leest vertellen iets over de persoon. Het is eigenlijk de moderne variant van een kettingbrief. Er ligt hier een stapel boeken op mijn bureau en het rode boek de passie van de professional ligt bovenop.

Op blz. 123, 5e regel, de eerste 3 zinnen staat het volgende: 

“Instituties veranderen, maar niet altijd op het goede moment of in het juiste ritme. Daarover gaat onder andere dit essay. We zullen hieronder veelal voorbeelden ontlenen aan ziekenhuizen en ‘de professional’ meestal gelijkstellen met ‘de dokter’.”

(Uit het boek: De passie van de professional onder redactie van Prof. dr. Pieter Klaas Jagersma en Marjo Dubbeldam, een geschenk van de Post Graduate Opleiding Management Consultant van de Vrije Universiteit. Het is een liber amicorum ter ere van het afscheid van Prof. dr. Miel Otto. De bijdrage Tijden veranderen; over dokters, bestuurders en fricties van Jac. Geurts en Ineke Merks van Bunschot).

Inmiddels heb ik bloglega’s Gyuri Vergouw en Willem Scheepers ook gevraagd mee te doen. Mocht je ook willen mee doen, dan kun je reageren op deze site of via je eigen blog.

4 thoughts on “Open het dichtstbijzijnde boek op pagina 123…”

Open het dichtsbijzijnde boek op pagina 123… 13 jaar ago

[…] maar wel een hele leuke. Ik kreeg ‘m doorgestuurd van collega’s Coert & Richard. Maister stelt een spel voor en wel het […]

Op pagina 123 van “De levende onderneming”… 13 jaar ago

[…] vervolg op de bijdrage van collegaredacteur Richard uit het boek “De passie van de professional” pak ik ook het dichtsbijzijnde boek en […]

Ronald van Domburg 13 jaar ago

Leuk idee. Ik doe ook mee en pak het boek dat al een tijdje op mijn bureau lig te lonken: The Appreciative Inquiry Handboek. For leaders of Change. Geschreven door David Cooperrider, Diana Whitney en Jacqueline Stavros.
Ik sla het boek open op de juiste pagina en citeer de volgende:
"I'm (name). Thank you for meeting with me and participating in this process of gathering information from collegues across the organization. These interviews are part of an intense effort to discover our internal best practices in key strategic business areas."

Op pagina 123 van ?De levende onderneming?? | innovatielog.nl 13 jaar ago

[…] vervolg op de bijdrage van collegaredacteur Richard uit het boek “De passie van de professional” pak ik ook het dichtsbijzijnde boek […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *